Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τρεις ταινίες κινουμένων σχεδίων με περιπέτειες αγίων...

Από το διαδικτυακό κανάλι T-Art

Παραγωγη: T-Art. Σενάριο: Παναγιώτα Χλή-Κουτσομιχάλη. Σκηνοθεσία, Animation: Θοδωρής Σαράφης (http://theosarafis.gr/). Μουσική: Χρήστος Μαραγκουδάκης (http://chrismaragoudakis.com/)

Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Η παρακοή του πρώτου ανθρώπου δεν εξαγρίωσε μόνο τους ανθρώπους αλλά επεκτάθηκε σε όλη τη φύση. Η αγιότητα όμως, εξημερώνει και τα άγρια θηρία. Μια απίστευτη και συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα λιοντάρι και τη σιωπηρή υπακοή του στον Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη. Η ιστορία είναι βασισμένη στο συναξάρι του Αγίου. 

Απόστολος Παύλος - Πορεία από τη Δαμασκό μέχρι την Ακρόπολη

H πορεία του Αποστόλου Παύλου από τη Δαμασκό μέχρι την Ακρόπολη. Μια μικρή απόπειρα να αναδειχθεί το μέγεθος και ο όγκος των κατορθωμάτων του Αποστόλου Παύλου αλλά και ο πόνος της προθυμίας του. Τι ήταν αυτό που άγγιξε την καρδιά του και από το ένα άκρο πήγε στο άλλο; 

Ακούγοντας μια φωνή «Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις» έκανε την ερώτηση «Ποιος είσαι Κύριε;». Έτσι άνοιξε την καρδιά του στη λαμπρότητα του φωτός εκείνου που τον οδήγησε να κατηχηθεί και να βαπτιστεί από τον Ανανία, να ζήσει ασκητικά πολλά χρόνια στην έρημο της Αραβίας και να ξεκινήσει τις περιοδείες του ανοίγοντας έτσι το δρόμο του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Μέρος αυτού του δρόμου θα θέλαμε να είμαστε και εμείς... να γίνουμε το φως των ανθρώπων μοιάζοντας στον Απόστολο Παύλο που ζούσε μέσα στο Χριστό και ζούσε μέσα του ο Χριστός. 


Άγιος Νικόλαος

Στην τρίτη μας παραγωγή, παρουσιάζουμε στιγμιότυπα της ζωής του Αγίου Νικολάου, προστάτη των θαλασσινών, αναφορικά με την πίστη του και την αγάπη του στον Χριστό, την ελεημοσύνη του στους ανθρώπους, άλλοτε οικονομική και άλλοτε θεραπευτική, την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα του Αρχιερέα, την ενεργό συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο αλλά και την σύλληψη και την φυλάκισή του σε διάφορες περιστάσεις. Οι Άγιοι, ζωντανές Εικόνες της Εικόνας του Χριστού, συνεχίζουν να μας συνοδεύουν και μετά την κοίμηση τους, και να έχουν σημαντικό και προστατευτικό ρόλο στη ζωή μας, όποτε τους το ζητάμε.

Η Μαύρη Τρίτη και 13 Απριλίου 1204: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους «χριστιανούς»

του μακαριστού Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Μεταλληνού (+2019), Ομότιμου Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών: Η Άλωση του 1204 και οι συνέπει...