Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΙΚΗΣ (άρθρα, βίντεο, τοποθετήσεις)

 


Πηγές του παρόντος αφιερώματος, που, Θεού θέλοντος, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται, μεταξύ άλλων είναι: η ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ, το διαδικτυακό κανάλι της και ο ιστότοπος (πρωτοβουλία αγαπητού αδελφού) Άπαντα ΝΙΚΗΣ στην ενότητα για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Τα βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων προέρχονται από τον ιστότοπο της ΝΙΚΗΣ Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές 2024. Ευχαριστώ για την καθοριστική συμβολή τους και τους αδελφούς μας της ηλεκτρονικής σελίδας Niki Patrinou.

Οι περισσότεροι από τους παρακάτω απεύθυνυναν μήνυμα κατά την εκδήλωση παρουσίασής τους στις 30 Μαΐου 2024, που μπορείτε να δείτε (και να τους ακούσετε) εδώ.

1) Αναδιώτης Νικόλαος, Αίγιο
 

Ηθοποιός, Εκπαιδευτής Φυσικής Αγωγής

Στην εποχή μας το πιο εύκολο είναι να μένουμε απαθείς μπροστά σε οθόνες, επειδή έτσι μας έχουν συνηθίσει. Άραγε μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι για τα κοινά, όταν η κοινωνία μας οδεύει από το κακό στο χειρότερο και τα παιδιά μας διατρέχουν καθημερινά τεράστιους κινδύνους;
Δέχθηκα με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση της ΝΙΚΗΣ να βοηθήσω σε όλα όσα ήδη πιστεύω. Θέλω να έρθει μια πραγματική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, να ξαναβάλει η Ελλάδα και η Ευρώπη στον χάρτη τις παραδοσιακές μας αξίες και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

- Νίκος Αναδιώτης
Λίγα λόγια

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρόσθετες σπουδές Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πάτρας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αίγιο. Είναι πτυχιούχος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρόσθετες σπουδές Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πάτρας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η μακρά του εμπειρία στον χώρο της τηλεόρασης, σε μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, προέρχεται από συμμετοχές με πρωταγωνιστικούς και βασικούς ρόλους σε σήριαλ, καθώς και από τον ρόλο παρουσιαστή και συμπαρουσιαστή σε εκπομπές ψυχαγωγίας και επικαιρότητας υψηλής τηλεθέασης.

Διαθέτει επιχειρηματική εμπειρία στον χώρο της εστίασης, σε υπηρεσίες φυσικής αγωγής αλλά και εξατομικευμένων συμβουλών φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης (personal training) στο Αίγιο, όπου και σήμερα διαμένει με την οικογένειά του. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Με έμφυτο ενδιαφέρον για τα κοινά και με Ορθόδοξο βίωμα, διακονεί τον πλησίον μέσα από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Άγιος Αλέξιος». Συστρατεύεται σήμερα στον ευγενικό αγώνα της ΝΙΚΗΣ προκειμένου να υπερασπισθεί τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, της πίστης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που αξίζει να ξαναλάμψουν στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη.

 
 
ΒΙΝΤΕΟ
 
 
 
«Μας απασχολεί η κοινωνία που θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν τα παιδιά μας» - Νίκος Αναδιώτης Τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Αναδιώτη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ, στο OPEN στην εκπομπή "Πρωινό Σουσού" με την Ελένη Τσολάκη (13/05/2024).
 
«Απαράδεκτο ο πολιτισμός της Eurovision να αποτελεί τον καθρέφτη της Ευρώπης» - Ν. Αναδιώτης Καλεσμένος στο OPEN Tv και στην εκπομπή "ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ" με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη (25/05/2024).
 
«Πάμε με τις αξίες του Ευαγγελίου και όσα πρεσεβεύει η ΝΙΚΗ είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού» Νικόλαος Αναδιώτης - Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κίνημα "Νίκη" (Zapranews, Χανιά)
 
Η σελίδα του στο Facebook

*****

2) Ανθρακεύς Γεώργιος, Αθήνα

Δρ. Νομικής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου


Δικηγόρος Αθηνών και Μεταδιδακτορικός ερευνητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Λίγα λόγια

Ο Δρ. Νομικής Γεώργιος Ανθρακεύς είναι δικηγόρος Αθηνών και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Οι βασικές νομικές σπουδές του πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία. Στην Γερμανία και την Κύπρο απέκτησε τους δύο μεταπτυχιακούς του τίτλους στην νομική επιστήμη.
Ο διδακτορικός τίτλος στην νομική επιστήμη αποκτήθηκε στην περιώνυμη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

ΑΡΘΡΑ

Ενωσιακό Δίκαιο και οριοθέτηση ΑΟΖ 

Η αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία μου στο ευρωπαϊκό δίκαιο αποτελούν εχέγγυο και απόδειξη για μία βέβαιη θετική προσφορά μου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Συνέντευξη του Γεωργίου Ανθρακέα, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ, στο neakriti.gr

Αρθρογραφία του Γ. Ανθρακέα στο Militaire

ΒΙΝΤΕΟ 

28-4-24 Geopolitics με τον Σάββα Καλεντερίδη: Καλεσμένος ο ερευνητής Γ. Ανθρακεύς

25-4-24 Το "ξεχασμένο" νομικό όπλο στην ΕΕ που δεν χρησιμοποιεί η Ελλάδα για την Τουρκία-Γεώργιος Ανθρακεύς Ραδιοφωνική συνέντευξη του Γεωργίου Ανθρακέα, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ, στο σταθμό "Παραπολιτικά" και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη (23/04/2024).
 
 
 
 
 
 
Ποιο Διεθνές Δικαστήριο θα επιβάλει σε Σκόπια – Τουρκία να συμμορφωθούν; Συνέντευξη του Γεωργίου Ανθρακέα, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ στο Neocleous και το Χρήστο Πουγκιάλη (22/05/2024).
 
Ο Γεώργιος Ανθρακεύς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ, στο Vergina Tv και στην εκπομπή "ΤΑ ΛΕΜΕ" με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα (22/05/2024).
 
ΑΟΖ, Ενεργειακή μετάβαση της ΕΕ στην οικονομία του υδρογόνου και Σκοπιανό ζήτημα - Γ. Ανθρακεύς Συνέντευξη του Γεώργιου Ανθρακέα, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ, στο STAR Βορείου Ελλάδος (29/05/2024).
 
Η σελίδα του στο Facebook 

*****

3) Ασμαφυλίδου Γκέργκη Μαρία, Άλιμος Αττικής
 

Ελεύθερος Επαγγελματίας, Σχεδιάστρια Αρχιτεκτονικής Χώρου

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες!
Θα ήθελα να εκφράσω τις αληθινές κι εγκάρδιες ευχαριστίες μου, για την έμπρακτη στήριξη σας στον κοινό αγώνα για την πατρίδα μας. Είμαστε ευλογημένοι που ζούμε σε αυτόν τον Άγιο τόπο, την Ελλάδα μας!
Την Ελλάδα μας λοιπόν καλούμαι και αυτήν την φορά, με μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου από το κίνημα της Νίκης με το οποίο αγωνίζομαι για όλους μας, να αποδεχθώ να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ για τον κοινό αγώνα μας.
Σας ευχαριστώ για την κοινή αγάπη στην πατρίδα μας. Σας ευχαριστώ για την κοινή Λατρεία στον Θεό μας.
Ως επίλογο λέω τούτο...
Υπόσχομαι !
μόνο για ένα πράγμα...
Ποτέ μου δεν θα πω "Θααααα προσπαθήσω"...
Αλλά Προσπαθώ.
Αγωνίζομαι.
Διεκδικώ...
Σας Ευχαριστώ θερμά!
 
ΑΡΘΡΑ
 
 
ΒΙΝΤΕΟ

4) Βλαχόπουλος Γεώργιος, Μόναχο, Γερμανία

Δικηγόρος

Επί 45 χρόνια μάχομαι στον ευρωπαϊκό νομικό και κοινωνικό στίβο για το δίκαιο των συμπατριωτών και την αξία εκπροσωπηση των ελληνικών συμφερόντων με γνώσεις και ύψηλο αγωνιστικο φρόνημα.

Δεσμεύομαι να προασπισω τα συμφεροντα της πατρίδας μας αντιστεκομενος στην καταρρευση των ιερων αξιων της Ρωμιοσύνης και θυμιζοντας στην Ευρωπη τις χριστιανικές και ελληνικές της ριζες. Έστω μοι στο εγχειρημα τουτο ο Θεός και η προσευχη σας αρωγός.

- Γεώργιος Βλαχόπουλος

Λίγα λόγια

Ο Γεώργιος Βλαχόπουλος γεννήθηκε στο Μετς (Αθήνα) το 1954. Είναι απόφοιτος του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και Αριστούχος του Α’ Προτύπου Γυμνασίου Αρρένων Αθήνας. Αποφοίτησε το 1976 με «Λίαν Καλώς» από την Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, ενώ από το 1977 έως σήμερα είναι Δικηγόρος Αθηνών.

Την περίοδο 1977-1978 υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ την περίοδο 1979-1983 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές με Ἀριστα στο Οικογενειακό και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, διατελώντας Επιστημονικός Συνεργάτης-Βοηθός Εδρας Αστικού Δικαίου (Καθηγητής Δρ Dieter Schwab) στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Regensburg (Ρέγκενσμπουργκ) Δυτικής Γερμανίας.

Από το 1983 έως σήμερα είναι Δικηγόρος Ελληνικού και Γερμανικού Δικαίου, Μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Μονάχου (Rechtsanwalt στο Μόναχο και στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας), ενώ παρίσταται ως Δικηγόρος ενώπιον των Δικαστηρίων Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από πλευράς εθνικής και κοινωνικής προσφοράς έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (1991), εναλλάξ Β’ Γραμματέας του ΔΣ στην Ελληνική Κοινότητα Μονάχου και Συνιδρυτής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στο Μόναχο (1991-2023), Νομικός Σύμβουλος για τα θέματα των Σχολείων στο Μόναχο Γερμανίας και Ειδικός Πληρεξούσιος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και της Ελληνικής Δημοκρατίας στον αγώνα να ανεγερθεί Ελληνικό Σχολείο στο Μόναχο (2000, 2010-2017), Εκπρόσωπος Ελλήνων Μεταναστών σε θέματα εργασίας από 1991 έως σήμερα.
Ομιλεί άριστα πέραν της Ελληνικής και Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Επενδύει χρόνο στη μελέτη ιστορίας, ευρωπαϊκής πολιτικής, λογοτεχνίας, γλωσσών και σε ταξίδια.
 
ΑΡΘΡΑ
 
 
 
 
«Στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι παρουσιάζεται μία μειοδοτική Ελλάδα» - Γεώργιος Βλαχόπουλος Ο Γεώργιος Βλαχόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ στο "Εκρηκτικό Δελτίο" με την Σοφία Παραδείση.
 
"Τα Σκόπια δεν τηρούν τη συμφωνία των Πρεσπών και είναι μοναδική ευκαιρία να την καταγγείλουμε" Ο Γιώργος Βλαχόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ, στην ΕΡΤ (13/05/2024).
 
 
«Πρέπει να έχουμε συνεχή παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» Συνέντευξη του Γ. Βλαχόπουλου, υποψ. Ευρωβουλευτη της ΝΙΚΗΣ, εφ όλης της υλης στον Flash 99.4

Η σελίδα του στο Facebook

*****

5) Βολονάκη Δέσποινα, Ρόδος
 

Εκπαιδευτικός - Μουσικός
 
Λίγα λόγια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρόδο. Οι γονείς μου είναι η Μαρία Μπαϊράμη, φιλόλογος, με καταγωγή από την Κάλυμνο και ο Νικόλαος Βολονάκης, μαθηματικός με καταγωγή από τη Σύμη.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών επίσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εχω σπουδάσει ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, παραδοσιακό τραγούδι στη Σχολή του Αριστείδη Μόσχου και είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Διομήδη Φωτιάδη.

Έχω εργαστεί κυρίως ως εκπαιδευτικός και μουσικός. Συνεργάστηκα σε όλη την Ελλάδα με μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες κυρίως από τον χώρο της παραδοσιακής και της έντεχνης λαϊκής μουσικής. Υπηρετώ επι 17 περίπου έτη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πληροφορικής και Μαθηματικών.

Γράφω στίχους και κείμενα για μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συνήθως σε θεματικές με ιστορικό ή ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνονται σε παιδιά, αλλά και ενήλικες.

Συμμετέχω σε μουσικά αφιερώματα και παραστάσεις.

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκινά στον χώρο του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος "Νίκη". Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την πατρίδα μας και παγκόσμια. 
Πιστεύω ότι η “Νίκη” είναι μία καινούργια, καθαρή φωνή, που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τον Έλληνα πολίτη εθνικά και πανευρωπαϊκά σε όλους τους τομείς, με σεβασμό στον άνθρωπο, στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.

ΒΙΝΤΕΟ

 
 
Η Δέσποινα Βολονάκη μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για τη συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της “ΝΙΚΗΣ”
 
Η σελίδα της στο Facebook

*****

6) Γανωτή Μάρθα, Βόλος

Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος

Ως Ελληνίδα μητέρα βαθιά αφοσιωμένη στις οικογενειακές αξίες, στέκομαι ενώπιόν σας ζητώντας την στήριξή σας, για να διαφυλάξουμε μαζί το ιερό αλλά και βαρύ φορτίο των ηθικών και πνευματικών αξιών της πατρίδας μας.

Με κάθε απόφαση που θα πάρουμε, μεταφέρουμε τις ελπίδες και τα όνειρα οικογενειών που αγωνίζονται όχι μόνο για ένα καλύτερο αύριο, αλλά για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας! Η αφοσίωσή μου στην ειλικρινή καλλιέργεια ισχυρών οικογενειακών δεσμών δεν είναι απλώς μια πολιτική γραμμή, είναι μια βαθιά προσωπική αποστολή. Καταλαβαίνω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς που προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια υγιή γονεϊκότητα, παλεύοντας με τακτικές που απειλούν την ψυχή και την ηθική μας!

Μαζί με τη ΝΙΚΗ, ας αναζωπυρώσουμε το πνεύμα των αξιών σε όλη την Ευρώπη, όπως ήξερε να κάνει πάντα η Ελλάδα! .

- Μάρθα Γανωτή

Λίγα λόγια

Ονομάζομαι Γανωτή Μάρθα του Κωνσταντίνου. Γεννήθηκα στη Κύμη Ευβοίας το 1967.

Είμαι παντρεμένη με τον Αντώνιο Βάλβη, μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά μιας εγγονούλας δύο ετών. Το 1990 αποφοίτησα από τις σχολές ΠΕΒΕΣ ως βρεφονηπιαγωγός. Δούλεψα ως ιδιωτικός υπάλληλος στα εκπαιδευτήρια "ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ", καθώς και στην εταιρία "ΣΥΜΠΡΑΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων" ως διευθυντικό στέλεχος. Στη συνέχεια και για μια εικοσαετία δούλεψα στην ALPHA BANK ως σύμβουλος επενδύσεων. Από τη θέση αυτή συνταξιοδοτήθηκα λόγω ανήλικου τέκνου, κι από τότε έως σήμερα παρέχω γραμματειακή υποστήριξη στο ασφαλιστικό πρακτορείο του συζύγου μου.

Έχω ενεργή συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν κοινωνικά και εθνικά θέματα και συντάσσομαι ολόψυχα στον αγώνα της ΝΙΚΗΣ να ξαναλάμψουν οι ηθικές αξίες και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας, με όπλα τον σεβασμό, τον διάλογο και την αλήθεια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ της ιστοσελίδας μας: είναι κόρη του αείμνηστου και σεβαστού δασκάλου Κώστα Γανωτή.