Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Μια φάτνη στον Ψηλορείτη! (παιδικό βιβλίο με cd και θεατρική διασκευή)

Εκδόσεις Άθως - παιδικά
 

Άννα Ιακώβου

Εικονογράφηση:
Εύα Καραντινού

Περιλαμβάνει CD και Ένθετο θεατρικής διασκευής


Χρον. Έκδοσης: 2022
Σχήμα: 20×25
Κωδικός: 41989
ISBN: 9789604953691
Σελίδες: 56


Οι Εκδόσεις Άθως συνεχίζουν την παράδοση της έκδοσης όμορφων Χριστουγεννιάτικων ιστοριών με το βιβλίο της Άννας Ιακώβου «Μια φάτνη στον Ψηλορείτη». Ένα γεμάτο νοήματα χριστουγεννιάτικο διήγημα, που ταυτόχρονα είναι και αστείο, με άρωμα από την ελληνική μας παράδοση, που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Κρήτη και τις πλαγιές του Ψηλορείτη.

Στους Κρητικούς έχει βγει το όνομα πως είναι κουζουλοί γιατί κάνουν όλο κουζουλάδες, τρέλες δηλαδή. Και οι κουζουλάδες τους δεν ξέρουν µήτε από γιορτές µήτε από σχόλες. Φέτος, παραµονή των Χριστουγέννων σ’ ένα χωριό ψηλά στον Ψηλορείτη  κάποιος έκλεψε µαθές τον µικρό Χριστό µέσα από τη φάτνη. Άκου πράµα!

Και µπήκε σε µπελάδες ένα ολάκερο χωριό! Ποιός άραγε είναι ο κλέφτης; Η ιστορία είναι γεμάτη εκπλήξεις και αστεία περιστατικά και σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών.


Ο πλούσιος ηχητικός δίσκος με τη θεατρική διασκευή του έργου είναι ένα δώρο για τα παιδιά μας που θα θυμούνται για όλη τους την ζωή. Με την συμμετοχή πολλών συντελεστών και την ζωντανή κρητική μουσική που έπαιξαν ο Γρηγόρης Βγόντζας (λαούτο) και ο Νίκος Βγόντζας (κρητική λύρα), το cd θα χαρίσει πολλές ευχάριστες στιγμές αληθινής ψυχαγωγίας σε παιδιά και γονείς!

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γρηγόρης Βγόντζας, λαούτο. Νίκος Βγόντζας, κρητική λύρα


Θεατρική διασκευή

Η έκδοση συμπληρώνεται από ένα ωραίο ένθετο με την θεατρική διασκευή  για να χρησιμοποιηθεί από  εκπαιδευτικούς  στην τάξη. Είναι σελιδοποιημένο με τρόπο που εξυπηρετεί τις ανάγκες της πρόβας.

Σκηνοθεσία θεατρικού: Άννα Ιακώβου

Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί σε διάφορες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία από μαθητικούς θιάσους.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΑΝΝΑ ΙΑΚΩΒΟΥ Η Άννα Ιακώβου γεννήθηκε στην Άρτα και έζησε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Από το 2000, όταν εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 50 τίτλοι βιβλίων, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Βραβεύτηκε από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το σύνολο του έργου της και την πολυετή, ποιοτική προσφορά της στο ορθόδοξο, παιδικό βιβλίο. Το 2018 τιμήθηκε από την Ένωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας για το συγγραφικό της έργο και τη συμβολή της στην προβολή του ιερομάρτυρα αγίου Γεωργίου Καρασταμάτη.

Εύα Καραντινού

 Η Εύα Καραντινού είναι ζωγράφος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, µε δάσκαλο τον Δηµήτρη Μυταρά. Έχει διδάξει σχέδιο, τεχνικές ζωγραφικής και έχει συµµετάσχει σε πολλές, οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται επαγγελµατικά µε τη βυζαντινή αγιογραφία, τον σχεδιασµό και τη µελέτη εσωτερικών χώρων, όπως επίσης και µε την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Συνολικά έχει εικονογραφήσει πάνω από 200 παιδικά βιβλία. Έχει βραβευθεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την προσφορά της στο ορθόδοξο βιβλίο. Έχει βραβευθεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την προσφορά της στο ορθόδοξο βιβλίο. Από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ κυκλοφορούν µε δική της εικονογράφηση τα βιβλία Η κυρά της Ρω, Ο Ανεµοθόδωρος, Ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, Ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, και Ο Άγιος Γεώργιος, Όταν γελάει ο ουρανός 3 και 4, Το Κλειδί, Η Ταγαρού, Ο Καραγκιόζης στην αντίσταση του 1940, Ο Καραγκιόζης αρχιτέκτονας του ‘21, Ο Καραγκιόζης και η Χριστουγεννιάτικη επανάσταση, της Άννας Ιακώβου, και Τα Ωραιότερα Χριστούγεννα, του Κ. Γανωτή, και άλλα.

Χριστός ανέστη!

  Αντί του "Άξιον Εστίν" την Κυριακή του Πάσχα. Ήχος α΄. Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών "Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης", υ...