Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Το «κράτος – σκαντζόχοιρος»

Goodnet.gr

Το πιο γελοίο θέαμα στη χώρα μας αυτή την περίοδο: βουλευτές, πρώην υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, άνθρωποι που οι ίδιοι ή τα κόμματα, στα οποία ανήκουν, έσπρωξαν την Ελλάδα στην καταστροφή και τον ελληνικό λαό στην ανασφάλεια, τον εξευτελισμό και την εξουθένωση,  τώρα (εν όψει και εκλογών) κάνουν δηλώσεις και ζητούν πολιτικές ευθύνες από τους αντιπάλους τους ή… συμβουλεύουν τους διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς πώς να βγουν από την κρίση, στην οποία οι ίδιοι τους έβαλαν!

Το θέαμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό και δεν κόστιζε ακριβά για τη ζωή όλων μας και για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Κάθε Έλληνας και γενικά κάθε κάτοικος αυτού του τόπου βιώνει στο «πετσί του» τη θλιβερή κατάσταση της χώρας μας. Κάθε άντρας, κάθε γυναίκα, κάθε μικρός ή έφηβος μαθητής, κάθε αγρότης ή κτηνοτρόφος, κάθε επιχειρηματίας, επιστήμονας, εργαζόμενος σε οποιαδήποτε θέση, κάθε άνεργος ή υποαπασχολούμενος και μελλοντικός άνεργος, κάθε συνταξιούχος, κάθε παππούς και γιαγιά, έχει κάποιο παράπονο να πει για τον τομέα που τον αφορά.

Σε ποιον τομέα ζεις και εργάζεσαι; Άσχετα ποιος είναι ο τομέας σου, ένα είναι το σίγουρο: έχει βασικά προβλήματα και το Κράτος δεν έχει κάνει τίποτα για να την επίλυσή τους. Σε πάρα πολλές μάλιστα περιπτώσεις το ίδιο το Κράτος είναι η αιτία των προβλημάτων μας, λες και εκείνοι που παριστάνουν την κυβέρνηση αυτής της χώρας (ή οι προηγούμενοι, που την παρίσταναν στο παρελθόν), δεν έχουν άλλη μέριμνα από το να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, ν’ αφήνουν τον πλούτο της χώρας μας να μαραίνεται ή να τον προσφέρουν σε ξένους και να προσπαθούν με ημίμετρα να γιατρέψουν τις βαθιές πληγές της κοινωνίας, που διαρκώς χειροτερεύουν και κακοφορμίζουν.

«Ζούμε σε ένα “κράτος – σκαντζόχοιρο”», έχει γράψει κατ’ επανάληψιν ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός, (ιδρυτικός πρόεδρος της «Νίκης» και πολυγραφότατος εδώ και χρόνια για ουσιώδη θέματα σχετικά με την Παιδεία, τη νεολαία και την κοινωνία μας): γύρω γύρω είναι γεμάτο αγκάθια και, απ’ όπου και να το αγγίξεις, πληγώνεσαι.

«Τα δύο τρίτα των πολιτικών είναι διεφθαρμένοι» λέει το σπουργίτι, η Κλημεντίνη, σε ένα τεύχος από τον Ισοβίτη του Αρκά. Ο Ισοβίτης απορεί και το ρωτάει: «Και το άλλο ένα τρίτο;». Και η απάντηση: «Κι αυτοί διεφθαρμένοι είναι, αλλά τουλάχιστον είναι λιγότεροι»!

Ποια είναι η ευθύνη του καθενός μας και συνολικά του ελληνικού λαού γι’ αυτή την απελπιστική κατάσταση;

Αναμφίβολα είναι μεγάλη. Φέρουμε πολύ μεγάλη ευθύνη για τις κυβερνήσεις που ψηφίζουμε, όπως και για αμέτρητες μικρές και μεγάλες απάτες, που διαπράττει σε κάθε ευκαιρία μια μερίδα ανθρώπων του λαού μας. Απάτες σε βάρος του Κράτους, αλλά και σε βάρος των εργαζομένων τους και των πελατών τους (ίσως και των εργοδοτών τους).

Ως προς το Κράτος, μπορεί κανείς να υποστηρίξει (αν και θα ήταν λάθος) ότι το ίδιο το Κράτος – σκαντζόχοιρος, με τη ληστρική υπερφορολόγηση και την αδιανόητη γραφειοκρατία, εξωθεί τον πολίτη να το εξαπατήσει, διότι, αν είναι σε όλα τυπικός και συνεπής, κινδυνεύει να μείνει η οικογένειά του χωρίς ψωμί. Όμως ως προς τον εργαζόμενο ή τον εργοδότη και τον πελάτη (δηλ. τον πλησίον μας, τον συνάνθρωπό μας, που είναι ομοιοπαθής με εμάς), είναι ανήθικο και αδικαιολόγητο να μην είμαστε εντάξει.

Τι θα κάνουμε όμως με το Κράτος, που μας κάνει να το μισούμε και να θέλουμε να το εξαπατήσουμε πριν μας εξοντώσει εκείνο;

Η απάντηση είναι μία: ας το αλλάξουμε.

Θέλουμε; Επιθυμούμε ένα κράτος όπου όλοι θα εργαζόμαστε και για το δικό μας συμφέρον και για το καλό της οικογένειάς μας και για το καλό της πατρίδας; Ένα έντιμο κράτος, με έντιμους πολιτικούς και έντιμους πολίτες, όπου όποιος δεν είναι έντιμος θα υφίσταται τις συνέπειες;

Αν ναι, στραφείτε προς τα εδώ, αδελφοί. Γι’ αυτό σηκωθήκαμε από τις καρέκλες μας και κάναμε το μεγάλο βήμα να εκτεθούμε σε έναν πολιτικό αγώνα χωρίς κανένα δικό μας προσωπικό συμφέρον, συσπειρωμένοι σε μια εντελώς καινούργια πολιτική παράταξη, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη».

Ποιο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, με ρώτησε προ ημερών σε ραδιοφωνική εκπομπή φίλος δημοσιογράφος. Απάντησα ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η απουσία έντιμων κυβερνήσεων. Κυβερνήσεων με υπουργούς και βουλευτές (και άλλα στελέχη), που θα ενδιαφέρονται για το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας και όχι για το δικό τους προσωπικό ή οικογενειακό συμφέρον ή για το συμφέρον της «κλίκας» τους.

Και αυτή είναι η πρώτη διαβεβαίωση που δίνουμε: ότι κατεβαίνουμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα και την κοινωνία και δεν θα πλουτίσουμε από την πολιτική, ούτε θα εμπαίξουμε ή θα ξεγελάσουμε τον ελληνικό λαό με μισόλογα, κρυφές συμφωνίες και «κωλοτούμπες» (μια και μπήκε τώρα κι αυτός ο όρος στην πολιτική μας γλώσσα).

Αν πούμε με δύο μόνο λέξεις το όραμά μας για τη χώρα, ποιες θα είναι αυτές οι λέξεις; με ρώτησε επίσης εκλεκτός φίλος και συγχωριανός μου. Απάντησα: «Οι λέξεις: ελεύθερη Ελλάδα».

Τα υπόλοιπα, οι προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για κάθε τομέα, είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα https://nikh.gr/ και ορισμένα από αυτά σε διάφορα δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ. Προσκαλείται να τα μελετήσει ο καθένας μας.

Κλείνω παραθέτοντας λόγια του Δημήτρη Νατσιού, από ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 26 Ιουνίου 2022:

«Να πηγαίνουμε στις κάλπες και να φεύγουμε, αγαπητοί μου, με ελπίδα και όχι με απόγνωση. Να μην έχουμε την αίσθηση, φεύγοντας από τα εκλογικά κέντρα, όπου ψηφίζουμε, ότι γινόμαστε συνένοχοι στην καταστροφή της πατρίδας, υποκύπτοντας σε κάποια ψευτοδιλήμματα: να ψηφίσουμε τους μεν, να μην έρθουν οι δε. Ίδιοι είναι, ένα νόμισμα με δύο όψεις, και ο ένας και ο άλλος. Να μη φεύγουμε από τις κάλπες και έχουμε την αίσθηση την πικρή ότι διαπράττουμε αμαρτία…

Μην ξεχνάμε ότι το 45% των Ελλήνων δεν πηγαίνει να ψηφίσει, προφανώς διότι πιάνει τη μύτη του από τις αναθυμιάσεις που αναδίδει το σάπιο καθεστώς που έχει επιπέσει πάνω στην πατρίδα μας… Να ξετρυπώσουμε την υγεία που έχει ο ελληνικός λαός. Υπάρχει υγεία. Αλλά, επειδή έχει ταυτίσει την πολιτική με τον υπόνομο, γι’ αυτό δε θέλει ν’ ασχοληθεί. Και δικαίως – αν μπεις σε υπόνομο, βγαίνεις με βρομιές και δυσωδίες. Αν μπεις σε αρωματοπωλείο, βγαίνεις με αρώματα».

Θα τα ξαναπούμε.

Αποφασισμένος να ελπίζω για το μέλλον,

Θεόδωρος Ρηγινιώτης

υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΙΚΗΣ

Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της ΝΙΚΗΣ (άρθρα, βίντεο, τοποθετήσεις)

  Πηγές του παρόντος αφιερώματος, που, Θεού θέλοντος, θα ανανεώνεται σταδιακά, μεταξύ άλλων είναι: η ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ , το διαδικτυακό...