Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ο 17χρονος Ταξιάρχης που επανήλθε από κώμα λίγο πριν οι γονείς δωρίσουν τα όργανά του!...


Η είδηση από Τι και πώς


Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ένα σίριαλ ή μια σελίδα μυθιστορήματος. Ο 17χρονος Ταξιάρχης από τη Λέσβο επανήλθε από κώμα λίγο πριν οι γονείς δωρίσουν τα όργανά του.

Όλα έγιναν το βράδυ της 28ης του Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Εννιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλό του στο χωριό του, στον Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, stonisi.

Μπαίνει στο χειρουργείο όπου ο νευροχειρουργός Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση κατά την οποία του αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα δείχνουν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.

Σοβαρά πλέον με τις εγκεφαλικές λειτουργίες μηδενισμένες, συζητείται να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα δίνει την έγκρισή της να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν.

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι προσεύχονται για το επερχόμενο τέλος ενός 17χρονου παιδιού, ο εγκέφαλος του Ταξιάρχη αρχίζει να αντιδρά. Όλοι μιλούν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου που όλοι, με πρώτους τον ίδιο τον Ταξιάρχη και την μητέρα του, λένε πως οφείλει τη ζωή του, μεταφέρεται, σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα εγκεφαλικά ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει ακόμη μία επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τον νευροχειρουργό Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα.

Όλοι τους όλον αυτόν τον καιρό στάθηκαν άνθρωποι πάνω από τον Ταξιάρχη. Και με τις γνώσεις τους αλλά και το επίπεδο της δουλειάς τους με τη βοήθεια του Θεού έκαναν το θαύμα» λέει η Αφροδίτη Γκάγκα.

Και συμπληρώνει: «Πρώτον και πάνω απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω τον Ταξιάρχη του οποίου το όνομα έδωσα στο παιδί μου. Στάθηκε πάνω του και τον προστάτεψε. Ένιωθα τη χάρη του ακόμη και όταν όλα νόμιζα πως είχαν τελειώσει. Ο ίδιος ο μικρός ένιωθε λέει τις φτερούγες το Αρχαγγέλου». Σε λίγο καιρό ο Ταξιάρχης Καϊταζής, 18 χρονών πια θα επιστρέψει όρθιος και γερός στη Μυτιλήνη. Για να συνεχίζει τη ζωή του.

***

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ: Λέσβος: Θαύμα για 17χρονο που ξύπνησε από κώμα - Οι γονείς του σκέφτονταν να δωρίσουν τα όργανά του αν έχανε τη μάχη (συνέντευξη της μητέρας του)

Το θαύμα και η επιστήμη

Περίβλεπτος

Θ. Μαλκίδης

Πριν από λίγο στην ΕΡΤ3, ανάμεσα σε "ειδήσεις" για τους εγχώριους και τους εισαγόμενους celebrities, ανάμεσα σε ειδήσεις που τρομοκρατούν, φοβίζουν και χειραγωγούν το λαό μας, προβλήθηκε και το συγκλονιστικό νέο για τον 17χρονο Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη, για τον οποίο ενώ είχε κινηθεί η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις εγκεφαλικής νέκρωσης, άρχισε να συνέρχεται και να δίνει σημεία εγκεφαλικής λειτουργίας !
 
Η παρουσιάστρια των ειδήσεων θέλησε να δώσει το χαρμόσυνο νέο όχι ως θαύμα, αλλά ως μια κατάκτηση του 17χρονου, αλλά και να θέσει τον νευροχειρουργό κ. Σουρτζή προ των " επιστημονικών ευθυνών " του, να αποκαταστήσει δηλαδή την πιθανή παραπληροφόρηση και τη δυσφήμιση της καμπάνιας της δωρεάς οργάνων από ένα τέτοιο " τυχαίο" γεγονός...

Προς τιμήν του ο νευροχειρουργός είπε ότι εκπλήσσεται για την έκταση που πήρε η είδηση καθώς τέτοια γεγονότα εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων συμβαίνουν, αν και δεν είναι δυστυχώς η συχνότερη έκβαση και πλέον υπάρχει αυτό το ποσοστό να επανέλθει ο "εγκεφαλικά νεκρός" , ποσοστό που τίθεται στη διάθεσή των συγγενών, για να αποφασίσουν να δωρίσουν τα όργανα, ή να μην τα δωρίσουν ελπίζοντας στο θαύμα.

Δηλαδή επισήμανε ότι ο εγκεφαλικά νεκρός που ήδη η οικογένεια του σκέπτεται τη δωρεά οργάνων, συνέβη και άλλες φορές λίγες ώρες πριν τη δωρεά να επανέρχεται και μάλιστα να συνέρχεται πλήρως!!!!!

-"Δηλαδή, εσείς αν και επιστήμονας, πιστεύετε στο Θεό;" ρώτησε η τηλεπαρουσιάστρια....

-"Ναι πιστεύω", ανταπάντησε. "Βλέπουμε συχνά στη δουλειά μας το έργο του Θεού, όπως είναι έντονο και το θρησκευτικό συναίσθημα στο νησί", ενώ συνέδεσε το γεγονός με μια πρόσφατη γιορτή του Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη.

Η παρουσιάστρια φανερά ενοχλημένη για την πληροφορία της "σχετικότητας της κλινικής νέκρωσης" ενός ανθρώπου που πληρεί τις προϋποθέσεις για δωρεά οργάνων, αλλά και για την ομολογία πίστεως του ιατρού, προσπάθησε να κάνει τον επίλογο λέγοντας ότι "ευτυχώς που γίνονται και "θαύματα" που επιβεβαιώνουν το έργο της επιστήμης", για να δώσει την τελική απάντηση όμως ο νευροχειρουργός με την φράση "ευτυχώς που γίνονται θαύματα δίνοντας και σε εμάς τη χαρά να συμμετέχουμε λίγο σε αυτά"!!!!

Συγχαρητήρια στον κ. Σουρτζή για το θάρρος της επιστημονικής του γνώμης, κόντρα στις προϋποθέσεις και τους όρους της πολιτικής και κοινωνικής ορθότητας, που θέλουν τους "μορφωμένους" ανθρώπους άθεους, συγχαρητήρια στον ιατρό και άνθρωπο για την ομολογία του κόντρα στο ρεύμα!

Υπάρχει ακόμη ελπίδα, το θαύμα στον Ελληνικό λαό είναι ζωντανό !!!

Χρόνια πολλά, ευλογημένη, φωτισμένη και λεύτερη χρονιά.
 
Συμπλήρωμα

Υπάρχει Θεός;

Επιστήμη και θρησκεία, ορθολογισμός και δόγμα

Θεός, λογική και επιστήμη

Ιατρική και Χριστιανισμός

Πανεπιστημιακοί και αγιότητα

Η επιστημονική έρευνα για το Θεό 

Νευροθεολογία: Εγκέφαλος και πνευματική εμπειρία

Ένας άθεος στο ίδιο τραπέζι με το Χριστό

Γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;

Άντε και πίστεψα – Τώρα τι κάνουμε;

Επιστολή προς τον σκεπτόμενο άθεο

Άκης Τσελέντης: Τεράστια η δύναμη της πίστης! Προσωπικά το έχω βιώσει αρκετές φορές!

Μία από τις αμέτρητες παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ για την Υγεία

    Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης Rethemnos.gr Η Κρήτη έχει κινητοποιηθεί πολλές φορές για την κατάρρευση του αείμνηστου Εθνικού Συστήματος Υγείας...